PERSONELE ETKİLİ KONUŞMA VE DİKSİYON EĞİTİMİ

21 Mayıs 2018 Pazartesi 17:20 PERSONELE ETKİLİ KONUŞMA VE DİKSİYON EĞİTİMİ Elazığ Belediyesi tarafından personele yönelik eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından personelin vatandaşla daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için güzel konuşma ve diksiyon eğitimi gerçekleştirildi
Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Demir tarafından verilen seminere çok sayıda personel katıldı.
Doğru bir diksiyon için gerekli iki temel koşulun varlığından bahseden Demir, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“İki temel koşulun ilki sesi doğru kullanmaktır. Yani konuşma için yeteri kadar havayı, ses yollarını kasmadan içeri almak ve gereğinden fazla durak kullanmamak, durakları doğru yerde gerektiği gibi kullanmak ve sesi duyulur, net bir hale getirmektir. İkinci koşulumuz ise, söz söylerken konuştuğumuz dili, düzgün ve doğru söylemek için sesi düzeltmeye çalışmak, mimik, jest ve tavırları da yardımcı olarak kullanmak gerekir” dedi.
Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, personelin motivasyonu adına bu tür seminerlerin önemli olduğu belirtilerek, belirli periyotlarla seminer ve eğitim programlarının devam edeceği kaydedildi.

Hizmet Kategorisi Eğitim Hizmetleriİlgili Müdürlük Yazı İşleri Müdürlüğü