EDA AVCI BAŞKAN OLDU

23 Nisan 2018 Pazartesi 17:00 EDA AVCI BAŞKAN OLDU 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şehrin yöneticileri kısa sure de olsa makam koltuklarını geleceğin büyüklerine bıraktı. Elazığ Belediye Başkanlığı koltuğuna ise İstiklal Ortaokulu öğrencisi Eda Avcı oturdu
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İstiklal İlkokulu Müdür Yardımcısı Sedat Buran, Okul Öğrenci Başkan Yardımcısı Gülseren Çelik ve okul öğrencisi Eda Avcı’yı makamında ağırladı. Başkan Mücahit Yanılmaz, Belediye Başkanlık  makamını bir süreliğine  Elazığ İstiklal İlkokulu öğrencisi Eda Avcı’ya bıraktı. Yeni başkan Eda Avcı, burada olmamı sağlayan ve bana bu heyecanı yaşatan tüm büyüklerime teşekkür ediyorum diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün sadece bizim değil dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz. Bu bayramı bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımızı sunuyor ve Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”
Başkan Eda Avcı, "Belediye başkanı olursanız vereceğiniz ilk talimatını ne olur?" Sorusuna   " Çimento Fabrikası’nın kaldırılmasını isterim. O bölgedeki çocuklar ve insanların sağlıklarının tehdit altında olduğunu ve dumandan rahatsız olduklarını belirtti.
Çocuk başkan Eda Avcı’nın ardından bir değerlendirme yapan Başkan Mücahit Yanılmaz ise bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızın 98. yıl dönümünü kutladıklarını, Dünyada bir ülkenin çocuklarına, evlatlarına armağan etmiş olduğu tek bayram olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımıza armağan edilmiş olan böyle bir bayramın Ulusal Egemenlikle birlikte armağan edilmiş olması evlatlarımızın gelecekteki egemenliğimizde ne kadar önemli olduğunu gösterir. Biz millet olarak bin yıldır bu topraklarda egemenliğimizi ebediyen hakim kılmak için mücadele ediyoruz. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir milletin ulusal egemenliğine başkaları taarruz ettiğinde millet nasıl ona karşı dik durur bunu ortaya koyduk. Milletimizin meydanlara dökülmesi için gereken talimatı verdi. Milletimizi en iyi şekilde idare eden, yönlendiren, ülkemizi koruyan ve ülkemizi korumak için yeri geldiğinde canını ortaya koyan bir lider olarak yeniden egemenliğimizi kazanmamıza vesile oldu. Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızı yeniden kutlarken geleceğimize daha güvenli bakıyor, geleceğimizin daha emin ellerde olduğunu görüyoruz. Bu vesileyle bu bayramda bizi ziyaret eden ve bu bayramı birlikte geçirmemize vesile olan benim de ilk okulu okumuş olduğum İstiklal İlköğretim Okulu'nun yetkililerine ve değerli öğrencilerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”
Daha sonra İstiklal İlkokulu Öğrenci Başkan Yardımcısı Gülseren Çelik, yeni Belediye Başkanı Eda Avcı’dan  Elazığ'a yapılan Şehir Hastanesi Yolları'nın bir an önce bitmesini istedi. Belediye Başkanlığı makamına oturan Eda Avcı ise hemen talimat vererek çalışmaların hızlanmasını istedi.
ELBÜSLER ŞEHİR HASTANESİ’NE GİDECEK
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Şehir Hastanesi'nin ulaşımının elbüslerle olacağını ifade ederek şunları kaydetti. “Elbüsler elektrikli bataryalı ve dünyada ilk defa Elâzığ’da kullanılacak.   Elbüsler, Nisan ayında devreye geçecek ve Şehir Hastanesi'ne giden hemşerilerimiz otobüslerle çok rahat bir şekilde gidip gelme imkanı elde edecekler.”

Hizmet Kategorisi Genel Hizmetlerİlgili Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğü