BELEDİYE, AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANLAMAK İÇİN ÇANAKKALE MENÜSÜ İKRAM ETTİ

18 Mart 2017 Cumartesi 18:33 BELEDİYE, AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANLAMAK İÇİN ÇANAKKALE MENÜSÜ İKRAM ETTİ Elazığ Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü vesilesiyle Öğretmen Evi önünde vatandaşlarımıza, o günün şarlarını hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla Çanakkale Savaşı esnasında cephede askere verilen yarma buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramında bulundu.

Vatandaşlarımıza o günün zorluklarını, çekilen yokluğun ve sıkıntının boyutlarını anlatmak ve elde edilen zaferin ne derece önem arz ettiğinihatırlatmak amacıyla böyle bir anma programı gerçekleştirdiklerini belirten Elazığ  Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan, "18 Mart 1915 günü Çanakkale cephesinde Mehmetçiğimize, askerimize hangi menü verildiyse bizler de bugün aynı menüyü vatandaşlarımıza ikram ederek onları anlamaya çalıştık. Askerimiz o gün yokluktan dolayı öğlen yemeği yiyemedi. Sabah yediği üzüm hoşafı ve akşam da buğday çorbası ile o kutlu zaferi bizlere armağan etti. Bizler bir kez daha bugünkü güçlü Türkiye'nin temelini atan o cesur askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Hizmet Kategorisi Sosyal - Kültürel Hizmetlerİlgili Müdürlük Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü