Elazığ Belediyesi, Kuşlar İçin Doğaya Yem Bıraktı

15 Aralık 2016 Perşembe 16:24 Elazığ Belediyesi,  Kuşlar İçin Doğaya Yem Bıraktı Elazığ Belediyesi tarafından kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşayan kuşlar için kent genelinde belirlenen bölgelere yem (Buğday) bırakıldı.
Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan ağır kış şartları birçok ilde olduğu gibi Elazığ’da da etkisini göstermeye devam ediyor. Kar yağışının yoğun olması nedeniyle toprağı kapatan kar örtüsü, başta kuşlar olmak üzere hayvanların yeme ulaşmasını engelleyerek aç kalmasına neden oluyor. Bu nedenle Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Harput ve mezarlıklar başta olmak üzere 38 mahallede kuşların rahat erişebilecekleri noktalara yem bırakıldı.
Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ekolojik dengeye katkı sağlamak amacıyla kış şartlarında açlıkla karşı karşıya kalan kuşlar için belirlenen noktalara buğday bırakıldığı ve hayvanların aç kalmaması için başlatılan bu çalışmanın ağır kış şartları geçene kadar devam edeceği belirtildi.

Haberle İlgili FotoğraflarHizmet Kategorisi Veteriner Hizmetleriİlgili Müdürlük Veteriner İşleri Müdürlüğü