Gelecek İçin Geri Dönüşüm

03 Aralık 2016 Cumartesi 03:20 Gelecek İçin Geri Dönüşüm Elazığ Belediyesi, “Her atık çöp değildir” sloganıyla, ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştırarak, ekonomiye kazandırılıyor
Ambalaj atıkları, atık yağ ve atık pil toplama kampanyalarını başarıyla yürüten Elazığ Belediyesi, doğada yok olması yüzyıllar sürebilecek materyallerin geri dönüşüme tabi tutularak doğanın korunmasına, tabii kaynakların tükenmesinin önlenmesine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Elazığ Belediyesi mücavir sınırlarında aylık olarak ortalama 500 ton ambalaj atığı, geri dönüşüm sistemine kazandırılıyor.
Doğal kaynakların sınırsız olmadığı ve bu kaynakların doğru şekilde kullanılmamasının gelecekte tükenmesine neden olacağı bilincini yaygınlaştırmayı hedefleyen Elazığ Belediyesi, okullar, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere şehrin farklı noktalarına atık pil ve ambalaj atıkları toplama kutularını bırakmaya devam ediyor.
Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü binasına da atık toplama kutuları yerleştirildi. Öğrencilerden tam destek alan çalışmanın, özellikle okullarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Öte yandan vatandaşların da kaynağında ayrıştırarak topladığı atıklar için 153 Beyaz Masa ile irtibata geçmeleri yeterli oluyor. Vatandaşların, konut ve işyerinde ortaya çıkan cam, metal, plastik, kağıt-karton gibi ambalaj atıklarını, diğer atıklardan ayrı bir şekilde poşetleyerek 153 Beyaz Masa’yı aramaları halinde ekipler tarafından toplanarak, yeniden ekonomiye kazandırılıyor.
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çevresel açıdan önemli bir çalışma olan ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırma projesiyle, öncelikli olarak geri kazanımı mümkün olan kağıt, cam, metal ve pet şişe gibi maddelerin evsel atıklardan ayrı toplanarak, çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak ve aynı zamanda da ülke ekonomisine değer katmaktır. Bu nedenle vatandaşlarımızın da bu konuya hassasiyetle yaklaşmaları büyük önem taşımaktadır.” denildi.

Hizmet Kategorisi Çevre ve Sağlık Hizmetleriİlgili Müdürlük Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü