Başkan Yanılmaz’dan Hayvan Borsasına Ziyaret

28 Ağustos 2016 Pazar 17:00 Başkan Yanılmaz’dan Hayvan Borsasına Ziyaret Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kurban Bayramı öncesi Elazığ Canlı Hayvan Borsasını ziyaret ederek hayvan sahiplerinin sorunlarını dinledi ve Belediye olarak yapılan hazırlıkları anlattı
Ziyarette, Başkan Yanılmaz’a, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Belediye Meclis Üyeleri, Elazığ Merkez mahalle muhtarları da eşlik etti.
 Ziyarette bazı değerlendirmelerde bulunan Başkan Yanılmaz, Kurban Bayramı’nı daha güzel, daha hijyenik ortamlarda geçirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek şunları kaydetti: “Kurban Bayramları genelde görsel kirliliğin en fazla olduğu dönemlerdir. Sizlerin de takip ettiği gibi son iki yıldır Elazığ’ın sokaklarında her isteyen istediği yerde kurbanını kesemiyor. Dolayısıyla özel merkezler, özel yerler yaptık. Hem kurban satış yerleri hem kurban kesim yerleri daha hijyenik, daha temiz, suyun olduğu, poşetlerin olduğu, derinin ve sakatatların bırakılacağı alanlar oluşturduk. Yeni bir borsa binası için Ticaret Borsası başkanımızla birlikte çalışıyoruz. Sizlerin daha rahat edeceği, satış yerlerinin olduğu, yazıhanelerin olduğu, dinlenme alanlarının olduğu daha modern  bir borsa binasına inşallah kavuşacaksınız.
YAYLALAR BİZİM
Değerli hemşerilerim, hepimizin üzerinde durması gereken en önemli noktalardan biri maalesef terördür. Hemşerilerimiz yaylalara daha rahat çıkabilse, ben inanıyorum ki bu günkü hayvan maliyetleri çok daha düşecek. Yaylalarımız bizim. Yaylalara inşallah daha rahat kavuşacağız daha huzur içinde gideceğiz.
TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İSTEYENLERE KARŞI TEK YÜREK OLDUK
Özellikle 15 Temmuz Askeri darbe girişiminden sonra gösterdiğiniz ilgiden alakadan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz birlik oldu beraber oldu Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı tek yürek oldu ve bu aynen devam edecek inşallah.
18 Ağustos’ta Elazığlımıza menfur bir saldırı oldu, Emniyet binamıza bomba yüklü bir araçla saldırdılar. O saldırıda 3 şehit verdik, 217 yaralımız var hepsi iyileşti, en ağır olan tır şoförümüz o da iyiye doğru gidiyor inşallah en kısa zamanda iyileşecek.
Elazığımızın 19 Ağustos’ta yaptığımız mitingde göstermiş olduğu irade, cesaret, azim ve gayret tüm Türkiye’ye örnek oldu.
Buradaki hayvan pazarı Türkiye’de örnek olacak olan bir il olacak. Öyle bir konuma gelecek ki Bingöl’den, Muş’tan, Tunceli’den,  Diyarbakır’dan, Malatya’dan ve diğer illerden hayvanlarını satmak için buraya getirecekler. Pazar yeri burası olacak ve buranın olması içinde biz Elazığ Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Sizlerle birlikte çalışacağız. Başkanımızla birlikte çalışıyoruz. İnşallah burası Türkiye’nin merkezi olan borsalarından biri olacak.
Şunu bilmenizi istiyorum, her adım attığınızda bilin ki Elazığ Belediyesi size destek olacaktır.
İnşallah Kurban Bayramı sizlerin daha çok kazandığı daha bereketli olduğu bir dönem olacaktır. Rabbim gücünüz kuvvetinizi artırsın. Önümüzdeki Kurban Bayramınızı şimdiden kutluyorum.”
Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. “Sayın Belediye Başkanımız hizmet için buradalar. Ne zaman kendisini arasak burada bir sıkıntı var dediysek her zaman yanımızda gördük. Bu ziyarette bunun bir örneğidir. eksikliklerimizi görüp çözüm yoluna gideceğiz.”

Haberle İlgili FotoğraflarHizmet Kategorisi Veteriner Hizmetleriİlgili Müdürlük Veteriner İşleri Müdürlüğü