Öğrencilerden Örnek Çevre Temizliği

13 Mayıs 2016 Cuma 15:30 Öğrencilerden Örnek Çevre Temizliği Elazığ Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla, 5-11 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, yüzlerce öğrencinin katılımıyla Sivrice İlçe Merkezi ve Hazar Gölü kıyısında temizlik gerçekleştirildi
Çoğunluğunu 6-17 yaş arası öğrencilerin oluşturduğu, farklı okullardan 500 öğrenci ve Organizasyon yetkilileri, düzenlenen temizlik çalışması için Elâzığ Belediyesi otobüsleri ile Sivrice’ye taşındı. Öğrencilere gösterdikleri olgun ve örnek davranışlarından dolayı tebriklerini belirten, Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem ve Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak’ta organizasyona katıldı.
Çevre bilincine ve çevresel sorunların farkındalığına dikkat çekmek üzere gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler torbalar dolusu atık topladı ve toplanan atıklar geri dönüşüme tabii tutulmak üzere Elazığ Belediyesi tarafından teslim alındı.
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğuna dikkat çekilerek, “Elazığ Belediyesi olarak başta Çöpten Enerji Üretim tesisi olmak üzere, atık yağ toplama, ambalaj atıklarının geri dönüşümü gibi çevresel pek çok projeyi hayata geçirdik. Çevrenin korunmasına yönelik her girişimin yanında ve destekçisi olmaya devam edileceği” belirtildi.

Hizmet Kategorisi Çevre ve Sağlık Hizmetleriİlgili Müdürlük Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü