Elazığ Belediyesi, Kadrolu İşçilerinin Maaşlarına Zam Yaptı
Göreve başladığı günden itibaren Elazığ Belediyesi personellerinin maaşlarına rekor seviyede zam yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından Elazığ Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilerin maaşlarına taban yevmiye ve sosyal haklar dâhil olmak üzere yüzde 45 oranında zam yapıldı.

- 24.03.2025 16:41 - Güncelleme: 24.03.2025 16:52
İnsanı merkeze alan çözüm odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin dört bir yanını eser ve hizmetlerle donatmaya devam ederken, Elazığ Belediyesi bünyesinde görev yapan personeli de unutmuyor.
Göreve geldiği andan itibaren çalışanlarının haklarını gözeten ve refah seviyelerini yükseltmeyi amaçlayan Başkan Şerifoğulları, gerçekleştirilen toplu iş sözleşmeleri ile personel maaşlarını ülke genelindeki belediyeler arasında en üst seviyelere taşırken, bu sayede personelin enflasyon karşısında ekonomik zorluk yaşamamasını sağlayarak belediye bünyesindeki iş barışını da güçlendiriyor.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Gökhan Arpa arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi protokolü ile Elazığ Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilerin maaşlarına, yüzde 45 oranında zam yapıldı.
Maaş zam protokolüne göre ikinci yılda ise kadrolu işçilerin maaşına enflasyon oranında zam yapılacak.
Elazığ’a hizmet noktasında birlikte mesai harcadıkları personelleri enflasyona karşı ezdirmediklerini dile getiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Göreve geldiğimiz günden itibaren aziz şehrimizde eser ve hizmet belediyeciliği ile çalışmalarımızı sürdürürken, birlikte yol aldığımız kıymetli personellerimizin maaşlarını da iyileştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda kadrolu işçilerimizin maaşlarına ilk yıl yüzde 45, ikinci yıl ise enflasyon oranında zam yapma kararı aldık. Personelimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Gökhan Arpa ise her zaman yanlarında olan ve destek veren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederek yapılan zammın işçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.