4. Elazığ Tarım Fuarı’nın Açılışı Törenle Yapıldı

Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği Gıda, Tarım, Hayvancılık, Teknoloji ve Yöresel Ürünler Fuarı’nın 4’üncüsünün açılışı törenle gerçekleştirildi.

4. Elazığ Tarım Fuarı'nın Açılışı Törenle Yapıldı

Üreticilere, girişimcilere, sektör temsilcilerine ve çiftçilere önemli katkılar sunması hedeflenen 4. Elazığ Tarım Fuarı’nın Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan açılışına, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

13 Ekim tarihine kadar devam edecek olan, 100’ün üzerinde önemli üretici firmanın iştirak ettiği ve son teknoloji ürünü tarım aletleri, zirai ilaçlar, tohumlar, traktörler, hayvansal üretim makineleri ve sulama sistemleri gibi ürünlerin sergileneceği fuarın açılışında konuşan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları şöyle konuştu; “Elazığ Belediye Başkanı olarak göreve başladığımız günden itibaren Elazığ’ın ve hemşehrilerimizin yaşam kalitesinin bizlere emanet olduğu bilinciyle hareket ettik. Elazığ’ımızı geleceğe hazırlarken, altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata her alanda şehrimizin gelişimine katkı sağladık, sağlamaya devam ediyoruz.”

“4. ELAZIĞ TARIM FUARI, ŞEHRİMİZİN POTANSİYELİNİ İLERİYE TAŞIYACAKTIR”

“Şehrimize kazandırdığımız önemli bir yatırım olan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'miz bugüne kadar birbirinden kıymetli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. İşte bugün bu mekân yine çok kıymetli bir fuara ev sahipliği yapıyor. Gıda, Hayvancılık, Tarım ve Teknolojileri Fuarı'nın ilimiz için üreticilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Elazığ’ımız; bereketli toprakları, zengin su kaynakları ve tarım kültürü ile güçlü bir potansiyele sahiptir. Sahip olduğumuz bu potansiyel yerel kalkınmanın da en önemli unsurlarından bir tanesidir.

Bugün açılışını yaptığımız fuar, bu potansiyeli daha da ileriye taşımak, çiftçilerimizi, üreticilerimizi ve girişimcilerimizi bir araya getirmek noktasında önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu fuar, sadece ürünlerin sergilendiği bir alan değil; aynı zamanda bilgi alışverişinin, deneyimlerin paylaşıldığı ve iş birliklerinin güçlendirildiği bir platform olacaktır.”

“ELAZIĞ, TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE DE GELECEĞİN GÜÇLÜ ŞEHİRLERİ ARASINDA YERİNİ ALACAK”

“İnanıyorum ki tarım ve hayvancılık sektörlerindeki yenilikçi teknolojilerin tanıtılmasına olanak sağlayacak bu fuar, bu anlamda da üreticilerimize yeni ufuklar açacaktır. Fuarımızda; Elazığ’ın yerel ürünlerini tanıtmak, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin emeklerini ön plana çıkarmak istiyoruz. Elazığ’ın tarım potansiyelini artırmak, tarımda sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalar konusundaki çalışmaları daha da geliştirmek hedefindeyiz. Kültürüyle, sanatıyla, tarihsel birikimiyle, turizm potansiyeli, mert ve babacan insanıyla bir adım öne çıkan aziz şehrimiz tarım ve hayvancılık sektöründe de geleceğin güçlü şehirleri arasında yerini alacaktır. Şehrimiz özellikle dünya çapında üne sahip Öküzgözü, Boğazkere üzümü ve Baskil kayısısının yanı sıra çilek, badem, ceviz, kiraz ve dut yetiştiriciliğiyle de önemli bir üretim merkezidir. Elazığ sahip olduğu bu potansiyelle, değerlerini markalaştırarak her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam edecektir.”

“ELAZIĞ BELEDİYESİ OLARAK, ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Elazığ’ın tarım ve hayvancılık alanında kendine özgü değerlerini koruyarak daha ileriye taşımak hepimizin ortak hedefidir. Üreticilerimizin daha fazla desteklenmesi, gençlerimizin tarım sektörüne yönlendirilmesi ve kadın girişimcilerin güçlendirilmesi her zaman önceliğimizdir. Elazığ’ımız için önceliğimiz tarım arazilerinin verimli kullanımı ve tarımsal potansiyeli olan ürünlerin nitelikli ürüne dönüştürülmesidir. Böylece ilimizin tarım ve hayvancılık potansiyeli hak ettiği noktaya ulaşmış olacaktır. Buna hepimiz yürekten inanıyoruz ki tarım, hayvancılık ve su ürünleri konusundaki potansiyelimizin gerekli yatırımlar ve ARGE çalışmalarıyla marka değer kazanmasıyla şehrimiz geleceğin güçlü şehirleri arasında yerini alacaktır. Bu noktada Elazığ Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri desteklemeye, üreticilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Daha sonra Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve il protokolü, protokol üyeleri, stantları gezerek üreticilerle bir araya geldi.