İstanbul'daki Elazığlılardan Belediye'ye Tam Not

18 Eylül 2014 Perşembe 23:49 İstanbul'daki Elazığlılardan Belediye'ye Tam Not 4-7 Eylül 2014 tarihlerinde Elazığ Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen 2. İstanbul Elazığ Tanıtım Günlerinin ardından bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Elazığ Belediye Başkanı...
4-7 Eylül 2014 tarihlerinde Elazığ Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 2. İstanbul Elazığ Tanıtım Günleri’nin ardından bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz standı ziyaret eden vatandaşlara yönelik ilk kez bir anket çalışması yaptıklarını ifade etmiş ve bunun sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını açıklamıştı. Anket sonuçlarına göre İstanbul ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar Elazığ Belediyesi’ne tam not verdi.
ELAZIĞ BELEDİYESİ STANDINI BEĞENENLERİN ORANI %76
Katılımcılara 5 soru yöneltilirken kendilerinden ilk olarak Elazığ Belediyesi’nin standını beğenip beğenmedikleri sorusunu yanıtlamaları istendi.
1500 denek üzerinde yapılan ankette katılımcıların %76’sı Elazığ Belediyesinin standını beğendim derken,% 10’lık bir kısım ise beğenmedim seçeneğini işaretledi. Ankete katılanların  % 14’lük kısmı  ise Elazığ Belediyesi’nin standını beğenip beğenmedikleri sorusunu “kararsızım” şeklinde yanıtladı.
Ankette yer alan diğer bir soru ise vatandaşların Elazığ Belediyesi standında en çok neyi beğendikleri sorusu oldu.
İSTANBUL’DA EN ÇOK BEĞENİLEN %22 İLE KÜRSÜBAŞI GÖSTERİSİ OLDU
% 22’lik kısım kürsübaşı dinletisini derken, %18’lik kısım yöresel ikramları ve yine % 18’lik kısım ise stantta yer alan sinevizyon gösterisini beğendim seçeneklerini işaretledi. Halk oyunları gösterisini beğendim diyenlerin oranı % 12, ücretsiz kitap ve broşür diyenler ise %10’luk kısımda yer aldı. Katılımcıların %20’si ise hepsini beğendim cevabını verdi.
DAHA FAZLA YÖRESEL ÜRÜN İSTENDİ
İstanbul Elazığ Tanıtım Günleri’nde Elazığ Belediyesi’ni ziyaret eden katılımcılara yöneltilen bir başka anket sorusu ise “standımızda gördüğünüz eksiklikler ve  önerileriniz nelerdir” şeklinde oldu. Açık uçlu şık olmadan yöneltilen bu seçeneğe ise genel anlamda bir eksiklik olmadığı ve izleyici kısmının daha geniş tutulması, daha fazla yöresel ürün bulunması ile ikramların artırılması talepleri geldi.
% 75’LİK KESİM ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN ÇALIŞMALARINI BEĞENİYOR
Ankette yer alan diğer bir soru ise vatandaşların Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarını beğenip beğenmedikleri şeklinde olmuştu?
Katılımcıların %75’i “Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarını ulusal medyadan, internet medyasından takip ederek beğeniyorum” derken, çalışmaları yeterli bulmuyorum diyenlerin oranı ise %10 oldu. %15’luk bir dilim ise “kararsız” olduklarını ifade ettiler.
VATANDAŞIN TALEP VE ÖNERİLERİ BELİRLENDİ
VATANDAŞLAR PARK VE DİNLENME ALANI TALEP ETTİ
İstanbul Elazığ Tanıtım Günleri’nde Elazığ Belediyesi standını ziyaret eden katılımcılara yöneltilen son soru ise “Sizce Elazığ Belediyesi’nin hizmette öncelikli olarak neler yapması gerekir” oldu.
Seçenek sunulmadan açık uçlu bir şekilde sorulan bu soruya karşılık,  katılımcılar özellikle park ve dinlenme alanlarının artırılmasını, trafik sıkışıklığı ile oto park probleminin giderilmesi yönünde  adımlar atılmasını ve kültürel etkinliklere ağırlık verilmesini istediler.
BAŞKAN MÜCAHİT YANILMAZ:“BU ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Anket sonuçları hakkında bir değerlendirme yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bu konuda akademik eğitim almış uzman kişiler tarafından hazırlanan ve değerlendirmesi yapılan anketin bir ilk olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anket 1500 denek üzerinde İstanbul Elazığ Tanıtım Günleri’ni ziyaret eden katılımcılara yönelik yapıldı. Yapılan hizmetlerle vatandaşların ilgili görüşleri alınıp, talep ve önerileri not edildi. Sonuçların bizler açısından olumlu olması ve yaptığımız hizmetlerin İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz tarafından da genel anlamda beğenilmesi bizleri mutlu etti. Bu anket çalışması bir ilkti ve bunu diğer tanıtım günleri başta olmak üzere, farklı konulardaki çalışmalarımızda da sürekli hale getireceğiz.  İlk günden beri söylediğimiz gibi biz bu şehri hep birlikte yönetmeye halkımızın görüş ve önerilerini rehber edinmeye davam edeceğiz. Bundan sonraki hizmetlerimize ışık tutacak bu  anketimize katılarak samimi duygularını ifade eden İstanbul’daki hemşerilerime de  teşekkür ediyorum.”

Hizmet Kategorisi Tanıtım Hizmetleri