Elazığ, Misafirlerini Ağırladı

06 Ağustos 2017 Pazar 17:44 Elazığ, Misafirlerini Ağırladı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığspor 50. Yıl Kutlamaları kapsamında şehrimize il dışından gelen misafirler ile buluştu
Başkan Yanılmaz, Elazığsporumuzun 50. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında şehrimize Erzurum ve İstanbul'dan gelen heyetler ve muhtarlarımız ile şehre farklı bir cazibe katan Kültür Park’ta bir araya gelerek Elazığ ve önemli yerleşim merkezi olan Harput Hakkında bilgiler verdi. Sıcak samimi konuşmaların yaşandığı yemekte bir konuşma yapan Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın bir evliyalar şehri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Elazığ milli ve manevi değerlerine bağlı olan bir şehirdir. Elazığ,  1085 yılında fetih edilmiş, fethedildikten sonra da hep böyle devam eden bu yönüyle kurtuluş günü olmayan bir şehirdir. Bizler bu şehri fethettikten sonra bir daha kimseye teslim etmemişiz. Dolayısıyla âlimleri, evliyaları ile milli ve manevi değerlere bağlı insan kimliği ile özel bir şehirdir Elazığ. Türkiye'de okullaşmanın çok az olduğu dönemlerde bile Harput’taki üniversiteler, okullar, liseler, eğitim kültürü, medreseler ile bütün dünyaya ufuk açılmış olan bir şehir Elazığ.  1700 ve 1800’lü yıllarda Türkiye'de kurulan üniversitesi olan,  Dünyada Kuran-ı Kerim okumak isteyenlerin gelip eğitim gördükleri tek şehirdir. Elazığ ”dedi.
İl dışından gelen misafirler de başta Harput, Kültür park ve Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı olmak üzere Elazığ'a hayran kaldıklarını ve çok beğendiklerini ifade ettiler.

Haberle İlgili FotoğraflarHizmet Kategorisi Sosyal - Kültürel Hizmetlerİlgili Müdürlük Basın Yayın ve Halkla İlş Müd.