ŞEHRİN MARKA DEĞERİ YENİLENİYOR

19 Mayıs 2017 Cuma 16:53 ŞEHRİN MARKA DEĞERİ YENİLENİYOR Elazığ Belediyesi şehrin marka değerleri arasında yer alan Köfteciler Sokak'ta yenileme çalışması başlattı. Köfteciler Sokak, gerçekleştirilecek çalışmalarla yepyeni modern bir görünüm kazanacak.

Elazığ Belediyesi tarafından 2017 yılında ticaretin nabzının attığı ancak yıllardır hiçbir çalışmanın yapılmadığı tarihi Hürriyet Meydanı, Şira Meydanı, Bankalar Caddesi ve çevresinde başlatılan ve büyük ölçüde tamamlanan yenileme çalışmalarının ardından şehrin önemli değerleri arasında yer alan Köfteciler Sokak’ta da yenileme ve çevre düzenleme çalışması başlatıldı.

Parke söküm çalışmalarına başlanan Köfteciler Sokak’ta gerçekleştirilecek altyapı yenileme çalışmalarının ardından estetik zemin kaplamaçalışmalarına başlanacak. Yol ve kaldırımların bazalt-granit doğal taşla kaplanacağı Köfteciler Sokak, özel tasarım modern aydınlatma çalışmaları, dekoratif çalışmalar ve Gazi Caddesi Köfteciler Sokak giriş kısmına yapılacak sokak giriş tagı ile yepyeni bir kimlik kazanacak.

Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek yenileme çalışmalarıyla Köfteciler Sokağının mevcut potansiyeli artırılarak, daha geniş kesimlerin uğrak mekanları arasına girmesi amaçlanıyor.

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Köfteciler Sokak'ın gelecek nesillere bırakılacak miraslar arasında yer aldığı belirtilerek, "Sokaklar şehirleri yaşatan ana unsurlar arasında yer alıyor. Yapacağımız çalışmayla bu sokağımızın mevcut potansiyelini daha da artıracağız. Kente estetik bir değer katarak, görsel bir zenginlik oluşturacak bu çalışma hem esnafımıza, hem de hemşehrilerimize hayırlı olsun." denildi.

Köfteciler Sokak’ta başlatılan yenileme çalışmaları, şartname doğrultusunda 10.08.2017 tarihinde tamamlanacak.

Hizmet Kategorisi Yol ve Altyapı Hizmetleriİlgili Müdürlük Fen İşleri Müdürlüğü