İzzetpaşa Meydanı, Artık 15 Temmuz Demokrasi Meydanı

30 Temmuz 2016 Cumartesi 23:00 İzzetpaşa Meydanı, Artık 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Elazığ Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz kalkışmasının ardından vatandaşların demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan İzzetpaşa Meydanı’nın adı, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirildi
Meydanın isim değişikliği nedeniyle düzenlenen törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Milletvekilleri Metin Bulut ve Ömer Serdar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, 15 Temmuz akşamından bu yana bu meydanda kahramanlık destanı yazıldığını belirterek, “15 gündür bıkmadan, yılmadan, yorulmadan bu meydanları doldurdunuz. Sizlerin bu kahramanca direnişinin sembolü olarak, Elazığ Belediyemizin aldığı kararla bu meydanın adı artık 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi. Sizin bu talebenizi yerine getirdiği için Belediye Başkanımıza sizler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BAŞKAN YANILMAZ: "SİZ İSTEDİNİZ, BİZ DE YAPTIK"
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İzzetpaşa Meydanı’nda 15 Temmuz’dan itibaren bir destan yazıldığını ifade ederek,
“Bu meydan 2 aylık bebekten, 90 yaşındaki ninemize, dedemize kadar 24 saat bu meydanda nöbet tutan herkes tarihe altın harflerle geçecektir. Sizin bu meydanda verdiğiniz ses sadece Doğu Anadolu’da ve Türkiye’de değil bütün dünyadaki mazlumların sesi oluyor. Onlar sizin seslerinizle ayağa kalkıyor. Siz ilk günden itibaren bu meydanın isminin Demokrasi Meydanı olsun dediniz, biz de Belediye Meclisi olarak bu meydanın adını 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirdik” şeklinde konuştu.
SERDAR: “SOSYOLOJİMİZE MÜDAHALE EDİLMEK İSTENDİ”
15 Temmuz’da sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir terör eylemi gerçekleştirildiğini ve toplumun sosyolojik yapısına müdahale edildiğini anlatarak, “Ama bunu planlayanlar, içerideki hainler, onları küresel uzantıları ve Ortadoğu coğrafyasında bu tür planlamaları yapan aktörler bazı şeyleri hesaplayamadılar. Burada bir millet var. Bu millet Osmanlı’dan gelen bir millet. Siz cehennem olsanız da göğsümüzde söndürürüz diyen bir milleti hesaplayamadılar. Bizler millet olarak çok başarılı bir sınav verdik” diye konuştu.
BULUT: “EZANLAR DARBELERİ SUSTURDU”,
Bu meydanların devletine sahip çıktığının altını çizen AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bu meydan her türlü güzel ismi ve unvanı hak ediyor. Bu meydanı dolduran sizler, her türlü unvanı hak ediyorsunuz. Çünkü sizler bu meydanlarda devletinize, milletinize, milli iradeye ve vatanınıza sahip çıktınız. Tarihte yaşanmamış olan devlet, millet ittifakı bu dönemde yaşandı. 12 Eylül’de darbeler ezanı susturdu. Allah’a hamd olsun 15 Temmuz’da sizden almış olduğumuz güçle ezanlar darbeleri susturdu” dedi.
VALİ ZORLUOĞLU: “YAŞANAN HAİN SALDIRI UNUTLMAMALIDIR”
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain saldırının unutulmaması amacıyla İzzetpaşa Meydanı’nın isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Türkiye’de çok bilinen bazı mekanların isimleri 15 Temmuz şehitlerimizi yaşatacak şekilde değiştirildi. Biz de bugün buradan başlayarak 15 gündür demokrasi nöbeti tutulan bu meydanın ismini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştiriyoruz. Belediye Meclisimiz karar aldı. Bizde Valilik olarak onayladık. Elazığ’da bu meydan, 15 Temmuz’u hatırlayacak ve bir daha 15 Temmuz’daki hadiselerin yaşanmaması için bu millet her daim uyanık olacaktır” dedi.

Haber VideosuHizmet Kategorisi Genel Hizmetlerİlgili Müdürlük Özel Kalem Müdürlüğü